onsdag 22 december 2010

Nöjd över lite

Ibland kan det räcka med så lite för att vara nöjd.

Har fixat i mitt kök - nyckelbrickorna till skafferiet och städskåpet sitter äntligen på plats! En liten detalj i det stora hela, men som gjorde så mycket. Är extra glad att jag är envis nog att försöka mig på att använda de gamla nyckelbrickorna som följde med vid bygget av köket år 1949.

Först tänkte jag faktiskt byta ut nyckelbrickorna för de var så repiga och letade bland företagen som säljer byggnadsvård via nätet. Insåg att det inte var så vanligt med just de runda nyckelbrickorna som jag letade efter... Beställde slutligen de i oval form från Byggfabriken.se, men så passade inte dom pga överdimensionerade nyckelhål.

Lite besviken (och enveten som sagt), så tog jag fram de gamla originalbrickorna. Efter lite arbete med stålull och sandpapper för metall så var de jättefina igen. Se bilder nedan!

2 kommentarer:

 1. Älskar nycklarna!!! De hade inte den där vanliga utformningen som vi har på våra sånna nycklar. Mkt snyggare var dom, men jag gillar allt våra oxå.
  På tal om loppisbesatt så kan jag meddela att jag var på Erikshjälpen igår. Köpte inget, men ändå... :)

  God jul på dig!

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det fint med såna gammaldags skåp och skafferier med riktig nyckel. Tycker om känslan ..att vrida om nyckeln (Ja jag är lite knäpp:) Får kika på din nyckel någon gång. ..har faktiskt undrat lite om symbolen i min nyckel står för något speciellt..Hm?

  Ps. Jag var också på Erikshjälpen i onsdags:)))Köade så var där när de öppnade. Kanske var du där senare? för uppenbarligen missade vi varann.. Så du hittade inget. Men, det är ju roligt att bara titta med... Jag hittade en jättestor plåtburk för knäckebröd, mkt retro såklart =)

  God fortsättning!

  SvaraRadera