onsdag 16 september 2009

Tredje hand

De blänger lite på mig emellanåt..

Kavajen som kavlar upp ärmarna, ser i svart genom ilsket smala knappar och den röda bläsern trutar med sina slag. De har tillfälligt fått husrum i min kökskoffert, bland plagg som behöver omvårdnad, lagning eller ska sys om. En ska-fixa-låda som är full med besvikelser och brustna löften.. Kavajen väntar sedan länge på en lagning i ena ärmen…

Så mycket man vill få gjort, men så ofta det stannar av i bara en tanke… Problemet är att just tanken är så mycket bättre än verkligheten och min fantasi starkare än syförmågan. I min underbara underjordiska tankevärld är plaggen välskräddade små mästerstycken alà Alice.

Men så är det med det mesta.. tanken behöver få sin tid att överföras till handen, viljan behöver övertala förnuftet och rädslan för sprättaren behöver gå i terapi, men sen så.. Lägg till långsamma synapser vid symaskinen också så får du en bra bild över min halta arbetsgång.

Jag lägger så slutligen min hand vid det jag köpt second hand för att sy om det i tredje hand. Jag fiskar upp den röda bläsern och som i en tango med symaskinen skapar vi galanta slag. Den ilskna kavajen går motvilligt med på att rulla ner ärmarna och lagas med varsam hand.
I ögonvrån ser jag att locket till lådan pressas uppåt och ut kikar en förväntansfull klänning som vill visa upp sig på ett kalas..