onsdag 22 december 2010

Nöjd över lite

Ibland kan det räcka med så lite för att vara nöjd.

Har fixat i mitt kök - nyckelbrickorna till skafferiet och städskåpet sitter äntligen på plats! En liten detalj i det stora hela, men som gjorde så mycket. Är extra glad att jag är envis nog att försöka mig på att använda de gamla nyckelbrickorna som följde med vid bygget av köket år 1949.

Först tänkte jag faktiskt byta ut nyckelbrickorna för de var så repiga och letade bland företagen som säljer byggnadsvård via nätet. Insåg att det inte var så vanligt med just de runda nyckelbrickorna som jag letade efter... Beställde slutligen de i oval form från Byggfabriken.se, men så passade inte dom pga överdimensionerade nyckelhål.

Lite besviken (och enveten som sagt), så tog jag fram de gamla originalbrickorna. Efter lite arbete med stålull och sandpapper för metall så var de jättefina igen. Se bilder nedan!

Älska det vackra

Har fått en fin bok av min goda vän Karin. En bok för alla som har mycket att göra (jag med). Boken heter "Leva i balans" av Anne Wilson Schaef med 365 korta texter, en för varje dag.

Dagens text är "Älska det vackra"
Utdrag ur texten: Att älska det vackra är att vara mottaglig för det vackra . Se skönheten i varje ansikte vi möter, uppskatta naturen omkring dig och se dess vackra detaljer, som barken på trädet, stenarna eller till och med sprickornas mönster i trottoaren kan vara vackra om vi är beredda att se dem.

Som ni förstår handlar det om att leva i nuet och uppskatta det som är här och nu..

Ha en fin dag, det ska jag ha!
och, Tack Karin ♥