torsdag 27 augusti 2009

Viva Brazil!

Flanerade på Alingsås affärsgator under lunchen och hamnade tillslut på mitt vanliga favoritställe. En liten second hand butik på andra våningen i ett av stans äldre trähus. För mig mer en dos av charmig miljö än ett shoppingmecka, men väl värt besöken - får ju vara en del av det en liten stund..

Men så i dag, på ett litet träbord invid fönstet, stod de och väntade på mig.. Ett par brazilianska skor alá 80-tal, rosa skinn i "stansad spets". Hade letat länge efter något liknande och egentligen tänkt mig ett par beige eller bruna, men de här var faktiskt snäppet vackrare. In i skohyllan med er bara!

I (still) got the Blues for you..

Har kommit över en liten sparsam garderob av Maud Fredin Fredholm: Två stiliga tröjor i akryljersey samt en dräkt och en blus i bomullsjersey, den sistnämnda och fotad nedan, av hennes välkända mönster ”Blues”

Det kallar jag häftig textildesign, slöjdarbete med ett uttryck i färg och form som betraktaren inte kan undgå att reagera på. Framförallt hennes retro mönsterkavalkad i batik.. Jag beundrar Mauds förmåga att släppa loss fantasin och gå over-the-edge, det inspirerar mig enormt. Visserligen kanske inte lika vågat då det bekom sig, på 60- 70-talet, men den som bär hennes plagg idag är garanterat personlig i sitt uttryck. Hennes vackra klänningar står högst på min önskelista just nu…, men tills jag kommit över en sådan ska jag passa på att bära min ”Bluesblus..”