söndag 8 maj 2011

Vårfyndat


Det märks att folk rensar ur sina hem just nu, för loppisarna är proppfyllda med godbitar... Har varit runt lite (inte så mycket som jag har velat, men så är det ju alltid.. ) och lyckats hitta några riktigt fina saker. 

Bästa fyndet var prästkragetallriken som syns på bild ovan. Den är tillverkad av franska porslinsfabriken GIEN (se stämpel nedan). Tallriken är lite naggad i kanten, men när den är så ursöt så spelar det ingen roll... Kanske får bli kakfat på något kalas framöver:-)

Två stycken picknickmuggar i plast blev det också. Betalade en femma för båda och såg nog odrägligt nöjd ut... Jag vet inte vad är för märke på muggarna, men det finns en stämpel undertill som nästan ser ut som fritidsresors logga.. ..hm, kan vara så illa? Ha ha.. (se bilderna nedan)


En stor Silva-bricka i en smuts-gul nyans blev det också. En tjej jag mötte på väg ut från loppisen, ville ha brickan och frågade om jag inte ville sälja den. Men nej, den ville jag allt behålla eftersom det var första gången jag ramlat på en bricka i just den färgen och man vet ju inte när man ser en likadan igen...