fredag 18 februari 2011

En hyllning till Telefunken!

Bloggens vårtema blev en hyllning till Telefunken.


Inte för att jag är tokig i allt som rör Telefunken, men jag har en jättefin Allegro som jag har fyndat på en garageloppis och som nu tjänstgör som köksradio. Den är egentligen alldeles för stor och klumpig för köksbänken, men är den fin så är den.. Ja, för än så länge står den bara som prydnad, för sladden är den gamla ojordade och behöver bytas...

Väntar på den dag jag kan ratta in exotiska radiostationer som Milano eller Hilvers II. Är lite spänd på om det fortfarande är någon därute på just dessa frekvenser..

Lägger upp lite fler bilder på min Telefunken, en Allegro 4183W med stereoljud :)Vårstädning i bloggen

Om du undrar ifall du har kommit fel så har du inte det, utan jag håller på att prova en ny layout för bloggen... Tröttnade på det bruna och vill att den ska kännas lite mer vårig och framförallt, glad. Men RETRO ska den fortfarande vara =)

Testade med bilder av mina gardintyger, men det visade sig att jag hade ett för litet bildmått (ska vara 1800x1600). Så jag ska ta nya bilder på tygerna, med en bättre kamera. Så får vi se om det blir en retro tyg-bakgrund... =)

Bloggen just nu:
Bloggen före: 

Tyger och härliga mönster

Min längtan efter våren, värme och sol gör sig uppenbarligen gällande även i hemmet. Vill se glada färger just nu och det känns som om allt behöver väckas till liv med något nytt.

Plånboken trotsar. Något nygammalt funkar säkert bra, tänker jag och drar fram färgsprakande tyger ur gömmorna. Hm undrar om man kan göra något med dem...

De grönblommiga ska få bli köksgardiner....


och kanske att den blåvita ska få ligga på bordet, som duk....


De andra två tygerna åker tillbaka in i gömmorna igen, men kanske det gula tyget byter av det blommiga i köket framåt sommaren och det andra får bli duk på jul..

Ps. Om någon undrar, så vet jag tyvärr inte vad alla mönster heter men det  gula med maskrosor heter "Fjun" av Toni Hermansson 1960. Tyglängd tillverkad för linje hemma på Borås cotton AB.