lördag 18 december 2010

Julklappsrim - rimmar illa?

Funderar över det roliga i att rimma på julkappar när risken är att få innehållet avslöjat redan innan öppning...

Jag tycker själv om att få rim och har gjort mina egna försök några gånger, men det är svårt att vara en så slug rimmare att mottagaren inte har en aning och bara blir än mer nyfiken..

Förra året fick jag detta kluriga som visade sig vara en vattenkokare: "Här får kroppen lugn och ro, när halsen blir varm och go". Trodde självklart att det var en tung halsduk... ?

Rim funkar nog som bäst när paketet har en form som avslöjar innehållet (tex klassikern när du får skidor i julklapp) och alla redan vet vad som är i, men man får något extra kul i och med rimmet. Ännu roligare är om rimmet är skrivet så att det emotsäger formen, dvs man låtsas att något helt annat är i paketen (som visserligen är likt, men inte riktigt)... mycket huvudbry.

Tycker det är liika kul med det motsatta. Att slå in en present som ser ut att avslöja formen och komplettera med ett busenkelt rim som avslöjas lätt. Ack så man betog sig när man trodde man gissat rätt för en gångs skull, men det är något helt annat i. Det kluriga är att man helst ska bli glatt överraskad....  Min mamma tycker om att luras på detta sättet, men gör gärna ett hårt och skramelvänligt paket av ett mjukt innehåll. Hon tänker nog att "ingen vill ha mjuka paket" så jag får göra det lite roligare..
 
Tror ändå att den bäste mottagaren av rim är ett kontrollfreak. Ett rim som avslöjas kan lindra många obehagliga överraskningsmoment... =)