söndag 13 mars 2011

Prästgården från 20-talet

Igår var jag på husvisning tillsammans med min syster. Hon var nyfiken och lite intresserad. Jag, som såg ett fototillfälle, följde snällt med.

Prästgården hör till Erikstad K:a i Dalsland. Uppförd 1920, så en relativt ny byggnad i just sådana sammanhang. Huset visade sig dock rymma några glada överraskningar, som ett orginalkök i masonit, en komplett redalåda och mycket söta och intakta halltapeter. I övrigt mycket charm i nötta träpaneler, höga listverk och spegeldörrar. Någon gång under sent 1990-tal har det gjorts om på övervåningen (syns på tapeter och färgval i ockra och grönt bla..), men det skulle gå att återställa.. =)

Halltapeten
 
En Husqvarna spis

Källardörr med gammalt vred

REDA-låda med skruvlock

Håller tummarna för att det är rätt köpare som får huset, någon som uppskattar och bevarar husets historia... Min syster och hennes gubbe blir det visst inte, men kanske finns den någon härute?

Länk till säljes-annonsen på fastighetsbyrån: Erikstads Prästgård På bilderna kan man se att huset inte är vitt, som hade varit pamigt, utan rött med vita knutar. Men det ligger ju i Dalsland och ska nog vara så.. Vad bilderna inte visar är att huset ligger otroligt vackert och att tomten är stor som en mindre park, med en rund och riktigt gammal syrenberså... Tänk bara att få fika i en syrenberså..

En bild på huset för den som inte orkar sig ut på fastighetsbyråns hemsida:


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar