söndag 17 april 2011

De svenska antikviteternas historia

Läser en bra bok som jag vill tipsa om!

" De svenska antikviteternas historia" författad av Märta Holkers 2007. Jag lånade ett ex. på biblioteket, men den går att köpa för ca 350 kr.


 

Det var ett rent infall som fick mig att börja läsa boken.. Var på biblioteket i ett annat ärende och passade på att bläddra lite bland favoritböckerna på hyllan LH.

Kom där och då på att jag kan ju faktiskt läsa själv istället för att gå den där antik-kursen som jag går och drömmer om, men inte har råd med... Billigare att läsa själv var ett bra argument till ett lån, och var boken trögläst så kunde den lämnas tillbaka..

Den lånade boken visade sig dock bli en fullträff och en av de första "ej skönlitterära" böcker som jag finner mig sträckläsa. ...så mycket det nu går, när boken ifråga är så fullspäckad med information och meningen är att jag vill minnas även efter jag har läst klart.

Kort om boken:  "De svenska antikviteternas historia" är en riktig bibel för den som vill ha en överblick över en viss epok. Den börjar med 1500-talets renässans och sträcker sig till jugend och nyklassisismen på 1920-talet. Kan lägga till ett litet men, för funktionalismen har utelämnats av Märta. Lite tråkigt eftersom det gör att boken inte känns komplett och så är det ju min favoritera =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar