Jag köpte mig en hålslev och ett rivjärn som kan hängas för prydnad. Troligen inte äldre än från 1930-talet, men mycket charmiga. Jag har inte tagit någon bild på redskapen jag köpte, men se denna fina bild på diverse ur Madam blå serie (har lånat bilden av Boerglum kloster).
Lägligt nog, hittade jag ett recept på kokkaffe ur en kokbok från år 1950:
1l vatten
1-1,5dl kaffe
Koka upp vattnet, lägg i kaffet och koka sedan sakta i 3-4 minuter.
Mitt tillägg (med fantasi i sinnet): Kaffet avnjutes ur en gammal kaffekopp på fot, med ett näpet öra mellan fingrarna och fatet i handen..
Åh, jag älskar emaljerat, men är mest insnöad på Kockums röda. Det beror nog på att jag tyckte vår kaffepanna var så fin när jag var liten. Skulle dock inte tacka nej till en av de blå på bilden, de är bara... mums!:)
SvaraRaderaAnne
De röda är finare och mer rätt att älska, eftersom den är svensk :-) ..men jag tror ändå att jag vill ha en rostfri kok-kaffekittel, gärna en gammal.. Budade på Tradera när jag såg en fin som Sigvard Bernadotte gjort, men den blev för dyr.. o den är nog ändå för stilren, så det gjorde inget =)
SvaraRadera