fredag 28 augusti 2009

Loppislivets moment 22..

Jag har på nära håll bevittnat trenden Feng-shui - ”att rensa i röran..”

Mitt vittne består i att två nära vänner till mig har anammat denna ideologi med en förhoppning om att skapa harmoni i sina hem och samtidigt få betalt för sina gamla prylar. Har iakttagit vännerna ett tag nu och insett att det är ett projekt som tagit rejäla proportioner. Helger och kvällar kommer och går, de är flitiga som få och rensar, sorterar, paketerar och prissätter.. Det har blivit en livskonst i organisationsförmåga.

Den springande punkten i denna text och mina vänners dilemma, är alla lådor.. Det som ska säljas måste förvaras någonstans, i väntrummet mellan försäljningstillfällen och däri har ”lådan” fått en god funktion. Mina vänner är aktiva som få och bevistar kommerser, antikmarknader, håller loppis i garaget och säljer genom bagaget.. - lådor åker fram och tillbaka och har plötsligt blivit ett moment 22.
Genom lådan har skräpet tagit sig en presentabel plats och istället för att som tidigare, ha skräpet högt och lågt i en röra, ligger nu skräpet välsorterat i lådor. Skräpet har genom "lådan", fått en accepterad plats i mina vänners vardag.. varför de nu lever i en skräpkavalkad, åker runt med välsorterat skräp bak i bilen eller har skräp ståendes i något väntrum därhemma, bara det är väl organiserat i lådor så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar