tisdag 4 januari 2011

Nyströms Nr 200/65

Har hittat handtagen till lådorna i mitt kök, ett funkiskök (1920-1960) från 1949. Har skåpregel på de andra skåpen så då är Nyströms Nr 200/65 ett prefekt match:)

Hade sett handtagen i en bok om funkishus och letade sedan hos alla de större företagen som säljer byggnadsvård, men där var de dyra.. Letade vidare och hittade den billigare hos en anikhandel som säljer ett urval av byggnadsvård via nätet. Beställda nu och väntar ivrigt på att handtagen ska dimpa ner i brevinkastet =)


Såhär hoppas jag att det ska se ut i mitt kök sen :)
3,0x16 enspårig med rundat huvud är skruv som passar till beslagen, både till Nyströms Nr 200/65 och till skåpregel

6 kommentarer:

 1. Nästan en kopia av mitt 50-talskök i Tallkrogen;)Hade samma sorts handtag i köket och ljusgrå luckor. FRÄSCHT, hopps du snart får handtagen!

  SvaraRadera
 2. Tack Cinna! ..ja, nu kan jag knappt bärja mig att börja skruva upp dom. Men vad svårt det var att få tag på riktiga enspåriga skruvar (inte stjärnskruv) här i Trollhättan, där jag bor. Åkte runt runt.. och tillslut på ett verkstadsföretag, StålAB. Enspårig skruv är såklart inte de bästa skruven, men sådana ska det bara vara ju.. =) Ps. Har kollat in dina tusen vasen, vilken blogg o rolig sysselsättning du skapat dig:)

  SvaraRadera
 3. Hej Cinna! Jag är också på jakt efter dessa handtag... Vad hette antikhandlaren du köpte dessa av?

  SvaraRadera
 4. Hej, nu frågade du ju Cinna men det finns t.ex. dessa som säljer handtagen: http://www.byggnadsvardsbutiken.se/ladhandtag/439-0
  http://www.bergagardens.se/index.php?pageNr=2&p=327

  Lycka till!! /Therése (Britten:-)

  SvaraRadera
 5. Vad gullig du är Britten! Tack för bra tips! Nu ska jag bara beställa handtagen på nätet, så har vi snart så fint hemma så!
  David i Trollhättan

  SvaraRadera
 6. Var så god :-) ..lite otippat heter just de här beslagen Nyströms Nr 200/65 så bara man vet det så är de ju jättelätta att söka fram... Hoppas det blir fint!

  SvaraRadera